Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

Lav din egen shampo - Økologisk og super let!

Blog

Lav din egen shampo - Økologisk og super let!

Camilla Lendal Schulze

Med That Red House Soapberries er det nemt, hurtigt og sjovt at lave din egen kemikaliefri shampo og rengøringsmidler. Du behøver ikke andet end sæbebær til dine hverdagssæber. Det tager kortere tid end at købe ind. Grundsæben er en fantastisk værtindegave, og basis for alle andre sæbeopskrifter. Følg trinnene herunder. Start med grundsæben. 

SÆBEBÆR - GRUNDSÆBE: 

Sæbe helt uden kemi! Grundsæben af sæbebærrene kan anvendes til alle de andre opskrifter her på siden. Tidsforbrug: ca 25 min - kortere tid end at gå i butikken!
 1. Tag hvad der svarer til 10 hele skaller per liter vand, koges i ca 15-20 minutter. 
 2. Brug bagsiden af en stor ske til forsigtigt at presse sæbebærrene, så der kommer ekstra meget saponin ud af skallerne. Undgå at ødelægge skallerne.
 3. Når væsken er afkølet skal den drænes gennem et klæde (den lille bomuldspose der følger med kan sagtesn bruges, ellers kan en gammel (ren!) sok, viskestykke eller lignende bruges). Så undgår du at bundfaldet tilstopper din sprayflaske.   
 4. Når du har kogt og presset skallerne, anbefaler vi at du tilsætter citronsyre, det forlænger holdbarheden på din væske. Tilsæt 1 tsk citronsyre pr 1/2 liter væske og rør indtil det er opløst. Da sæbebærrene er et naturprodukt, skal væsken konserveres, eller vil væsken med tiden blive ubrugeligt. Citronsyre er et naturligt konserveringsmiddel, der er spiseligt, og kan købes i de fleste supermarkeder (i sektionen med bageingredienser). Vi anbefaler, at du laver en mængde grundsæbe, der kan anvendes inden for 4 uger. At lave dit eget økologiske multirengøringsmiddel en gang om måneden er utrolig nemt, og så er det bedre for dig og for miljøet. Tænk på alle de kemikalier som du vælger fra i dit liv! Perfekt! 
 5. (Tips: Hvis du opbevarer din grundsæbe af sæbebær i køleskabet, vil holdbarheden blive markant forlænget). Du kan evt. tilføje lidt eddike, så vil væsken også fjerne evt. dårlig lugt. 
DIY-shampoo-plastikfri-plastikfrilivsstil-økologisk-bleschu-blog

Så, nu har du din grundsæbe. Den kan bruges som den er - men som shampo er det meget rart med en lidt tykkere konsistens. Følg vejledningen herunder.

SÆBEBÆR SHAMPOO: 

Shampoo uden kemi! Sæbebær er perfekte til babyer og andre med sart hud eller allergi. Denne shampoo er mild og ekstrem effektiv!

 1. Efter du har drænet og afkølet grundsæben tilsætter du guar-gum (stivelse).  
 2. Hvis du ikke har guar-gum, kan du anvende majsmel eller agar agar. Alle tre ingredienser findes i din lokale helsebutik.
 3. Tilsæt 1-2 tsk guar-gum per 1/2 liter. Konsistensen af shampooen afhænger af, hvad du bedst kan lide. Eksperimenter dig frem til, hvad der fungerer bedst for dig. (Vi tilsætter 2 tsk per 1/2 l for at opnå samme konsistens som konventionel shampoo).   
 4. Blend væsken med stavblender for at undgå klumper i væsken. 
 5. Tilsæt din foretrukne æteriske olie. Hos Bleschu holder vi af lavendel og tea tree-olie, så den får en frisk duft. Samtidig virker det godt til hår med skæl, eller fedtede hovedbunde.
 6. Blandingen vil i begyndelsen være skummende og fyldt med små bobler, men når shampooen har stået lidt, forsvinder boblerne. 
 7. Undgå at få blandingen i øjnene, når du er i bad. Saponin svier i øjnene, men er ikke farligt. 
Økologisk vaskemiddel - 1 kg/365+ vaske
240.00
Quantity:
Tilføj til kurv