Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

DIY/anmeldelse – sådan vasker du med sæbebær

Blog

DIY/anmeldelse – sådan vasker du med sæbebær

Camilla Lendal Schulze

Det nyeste medlem af Bleschu's girl gang har fået sæbebær med hjem for at teste dem – både på kogevask og det delikate hvide uld og silke. Hun har tilmed kun adgang til en fællesvaskemaskine i opgangens kælder. (Løftet øjenbryn = imponeret over indsatsen)

That-Red-House-Soapberries-Sæbebær-DIY-Anmeldelse-Plastikfri-Plastikfrilivsstil-Bleschu-Blog-Hvordan fungerer sæbebær?
5 x hele bær pr. vask - put dem i medfølgende pose og i maskinen
Sådan ser sæbebær ud når de er fyldt med saponin. De bliver helt tynde og blege, når der ikke er mere saponin i dem.

Sådan ser sæbebær ud når de er fyldt med saponin. De bliver helt tynde og blege, når der ikke er mere saponin i dem.

Fem sæbebær rækker til en almindelig vask (5-7 kg maskiner). Vores tester tog lidt ekstra, da fællesmaskinen er en stor industribasse med plads til rigtigt meget vasketøj. Sæbebærrene skal i den medfølgende bomuldspose og direkte i tromlen. 

Kogevasken blev testet både med sæbebærrene i sæbeskuffen, og med sæbebærrene liggende i maskinen. Lægger man dem i maskinen, dufter vasken lidt af sæbebær. Det meste af duften fordamper når tøjet tørrer. 

SMART TIP!
I en fællesmaskine kan det være smart at hælde en skefuld natron i sæbeskuffen. Der er nemlig ofte sæberester i vaskemaskiner, der kan gøre sæbebærrene mindre effektive. De rester fjerner natronen ganske let!
Hæld en skefuld natron i sæbeskuffen. Det renser både maskinen og giver den hvide vask og farvede vask et mere strålende resultat.

Hæld en skefuld natron i sæbeskuffen. Det renser både maskinen og giver den hvide vask og farvede vask et mere strålende resultat.

Natron hjælper også med at holde hvidt tøj hvidt, siden sæbebær ikke indeholder optisk hvidt eller blegemiddel, og giver din farvevask klarere farver. Natron kan du købe i en hvilken som helst fødevareforretning, og er fuldstændig det samme, som du den, du kommer i brune kager til jul. 

 

Testresultater - Hvordan gik det?

Kogevask

Kogevasken blev pæn og ren, og alle pletter af gammel makeup på håndklæder og klude forsvandt. Karklude og vaskeklude til blebarnet var også rene. Vasken duftede ikke rigtigt af noget, og var dejligt blød.

 

Hvid finvask

Den hvide finvask (på uldprogram) blev også ren. Sæbebærrene kunne ikke tage alle pletter på barnets hvide uldbody'er, men det kan kemisk vaskepulver heller ikke. Hvidt er bare ikke en praktisk farve til nogen, der holder af at spise boller i karry med hele kroppen.

 

Hvid standardvask

De hvide arbejdsskjorter, silkeundertrøjer og den let plettede striktrøje var derimod helt rene.