Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

´Skolevandsgate´ viser hvad vi kan, når vi står sammen

Blog

´Skolevandsgate´ viser hvad vi kan, når vi står sammen

Camilla Lendal Schulze

I har sikkert hørt om det fantastiske arbejde i forhold til ´Skolevandsgate´? Hvis ikke, så lad os lige opdatere jer: Et firma fik den helt utroligt dårlige idé at indføre vand på plastikflasker til skolebørn i Danmark, hvor man kan få rent, frisk vand fra hanen næsten gratis i sin egen flaske. Heldigvis har vi  helte i Danmark, som ikke vil acceptere den slags miljø-nonsens. De tog hurtigt affære, og hvad der ligende en uligevægtig kamp, endte med en sejr til miljøet og de grønne hjerter <3 - alt sammen fordi helt almindelige mennesker tog ansvar. Med en underskriftsindsamling startet af Bryan fra EcoEgo, og støtte fra bl.a. Økologisk Råd, blev idéen om skolevand trukket tilbage. Hos Bleschu synes vi det er fantastisk at se hvad vi kan opnå, når vi står sammen.

Genanvendelige drikkedunke var én af de første ting vi bestilte hjem til vores Bleschu shop. Vi har ikke behov for at drikke vand på plastikflasker i Danmark.&nbsp;

Genanvendelige drikkedunke var én af de første ting vi bestilte hjem til vores Bleschu shop. Vi har ikke behov for at drikke vand på plastikflasker i Danmark. 


Det handler ikke om følelser eller hippie-mentalitet. Det handler om, at vi må se fakta i øjnene. Vores forbrugsvaner må ændre sig, NU. Af den simple årsag at vores planet ikke kan fordøje noget af den plastik vi byder den. Takket være organisationer som PlasticChange.orgPlasticPollutionCoalition.org og mennesker som Bryan, som er grundlægger af EcoEgo - begynder vi at tage stilling til de kontinenter* af plastik vi har flydende rundt på vores planet og forholde os mere rationelt til de konsekvenser vores forbrug har.

Flaskevand til skolebørn er dog et overflødigt produkt og en miljømæssig dårlig løsning, mener sekretariatsleder hos Økologisk Råd, Christian Ege.
— Citat fra artikel på Dr.dk**

Men hvorfor? Hvorfor er flaskevand på plastikflasker en miljømæssig dårlig løsning?

Det er det fordi:

  1.  Plastik er en substans vores planet ikke kan fordøje! Ikke noget men... se det i øjnene. Plastik kan ikke nedbrydes, men bliver kun til microplastik.
  2. Det meste plastik er idag lavet af olie (petroleumsbaseret) så selvom vi brænder det af i Danmark (uden at overveje de miljømæssige konsekvenser af afbrændingen?) så er det også en meget miljøbelastende udvindings- & fremstillingsprocess
  3. Plastik kan genbruges et begrænset antal gange, men det kaldes down-cycling, for det forsvinder aldrig igen, og bliver til et ringere produkt hver gang det genanvendes. 
  4. Der er rigeligt plastik allerede - plastik udgør 90% af det affald som flyder i vores oceaner.
  5. Der er 46.000 stykker plastik, pr. 1,5 kvm ocean (estimat fra Plastic Pollution)

Vi håber på og ønsker en positiv udvikling i vores forbrug. At vi hver især træffer små valg, så tit som muligt, som gør vores forbrug mere bæredygtigt. Vi håber at du i dag beslutter at investere i en drikkedunk, som ikke indholder plastik. Og ja, nu linker vi til et produkt på vores shop - fordi dét er hele pointen med vores shop. At tilbyde alternativer til vores hverdagsliv, som reducerer plastik og kemifyldt forbrug.

Den dag vi stoppede med at vælge plastik

Hos Bleschu har vi også en fortid. Fyld med plastikvalg. Fyldt med engangsplastikflasker. Vi er helt almindelige mennesker. Men en fortælling for et år siden om en hval, der døde på grund af det uforgængelige produkt, som plastik er, blev en katalysator for konceptudviklingen af Bleschu shop og abonnementerne.

Vi specialiserer os iproblematikken om plastik i forhold til vores øko-system og prøver at finde løsninger uden plastik. Vores egen research har vist at rigtig mange mennesker ønsker at gøre en forskel. Det vil vi gerne gøre lettere, men vi kan ikke gøre det alene. Derfor er vi dybt taknemmelige for den opbakning, og det engagement vi oplever fra vores følgere, kunder, og ligesindede. 

Så lad os tage hinanden i hånden  og skabe den forandring vi ønsker. Det kan lade sig gøre - det véd vi, fordi det sker lige nu.


Nye produkter (Mangler tekst) - Barbersæbe - Balancerende Shampoo - Blødgørende Shampoo - Aftershave   Gamle produkter med nye varianter (Mangler tekst) - Hårtonic - Ansigtsvask
Følg Eco Ego på Instagram og støt deres dedikerede arbejde!&nbsp;

Følg Eco Ego på Instagram og støt deres dedikerede arbejde!