Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

5 begyndertips til et mere plastikfrit år

Blog

5 begyndertips til et mere plastikfrit år

Rikke Macijowski Nielsen

Du har nok hørt om det efterhånden - plastik er jo endelig blevet et super hot topic i 2018! Verdens have, skove og byer flyder med det, og alt det plastik, der nogensinde er blevet lavet, findes stadig :o - yikes!

Er et af dine mål for 2019 at undgå mere unødvendig plastik i hverdagen, så læs med her, hvor vi deler 5 af vores bedste hverdags-swaps. De her tips er lavet til zero waste nybegynderen, der mangler et sted at starte - men måske selv de mere øvede klimaforkæmpere kan finde et tip eller 2?


1. Skrot plastiktandbørsten

Find din nye klimavenlige bambustandbørste   HER

Find din nye klimavenlige bambustandbørste HER

Konventionelle tandbørster er lavet af plasttyperne nylon og polypropylene. Disse typer og udvundet fra fossile brændstoffer og er enormt skadeligt for miljøet; og selv en lille hverdagsting som tandbørsten har et enormt aftryk på planten. Heldigvis er der bedre alternativer til den konventionelle plastiktandbørste! De kommer i flere bambusvarianter, som er kompostérbare eller nemt kan upcycles.


2. Skift flydende sæbe ud med fast

Skærmbillede 2019-01-17 kl. 17.55.12.png

Tænk på, hvor ofte der smides emballage ud fra engangshåndsæbe, kropssæbe, hårshampoo m.m. - her er virkelig et sted, du kan spare miljøet for meget plastik. Hvis du udskifter din flydende sæbe med en fast sæbebar, så kommer du helt udenom plastikindpakningen, smart! En sæbebar kan både bruges til håndsæbe og til kroppen i badet - der findes endda lækre shampoobarer til håret med lækre nærende ingredienser - se bare HER!


3. Prøv sæbebær!

læs alt om, hvad sæbebær er, deres egenskaber og hvordan du bruger dem   HER!

læs alt om, hvad sæbebær er, deres egenskaber og hvordan du bruger dem HER!

Åhh, hvor skal vi begynde? Sæbebær er fantiske! Et helt igennem unikt og multifunktionelt produkt, der har beriget vores liv på mange måder. Sæbebær indeholder den naturlige sæbe, saponin, som findes inde i de tørrede skaller. Vi bruger bærskallerne til at vaske tøj med i vaskemaskinen, lave hjemmelavede rengøringsmidler, shampoo og håndsæbe. Når du køber en pose sæbebær, så sparer du ikke kun miljøet for en masse unødvendig plastikindpakning og kemikalier i vandet, du sparer også penge i længden, fordi bærene holder så længe.

Sk%C3%A6rmbillede+2019-01-17+kl.+17.57.32.jpg

Sæbebær bruges traditionelt som vaskemiddel til tøjvask, men her er bærene kogt i vand, siet fra i et klæde og lavet til shampoo. Nogle har svært ved at bruge shampoobarer til hårvask, da der kan efterlades en hinde på håret - det gælder især, hvis du bor i områder med hårdt og kalket vand. Men vores oplevelse er, at shampoo lavet af sæbebær ikke giver det problem - det vasker håret blankt og rent!

Find vores lækre opskrifter med sæbebær HER.


4. Skift plastikfilm, folie m.m. ud med bedre alternativer

Plastikfilm, stanniol, plastikposer osv. er yt! Brug i stedet Bee’s Wrap, bomuldscovers eller en god gammeldags bøtte med låg!

De her alternativer er GENIALE! bivoksen i Bee’s wrap er antibakteriel og forlænger levetiden på dine madvarer - og så lukker det helt tæt! Se selv videoen ovenfor. Bomuldscovers er perfekte over skåle, der mangler et låg, over en tallerken med rester eller over grøntsager som melon og halve kålhoveder. Hvis ét produkt skal fremhæves, så er det bomuldscovers - det er et af de produkter, man kun kan elske. I vores husholdning bruger vi dem dagligt og går aldrig tilbage!


5. Spar miljøet for hundredvis af engangsflasker om året

DSC09894.jpg

I dag produceres der over 300 millioner tons plastik hvert år og halvdelen af det er produceret til engangsbrug. Mange af de produkter, vi kender fra hverdagen, er lavet i plastik til belastning for miljøet. Heldigvis kan man undgå rigtig meget engangsplast i sin hverdag, hvis man forbereder sin dagligdag på forhånd. Vand på flaske (eller karton) er en unødvendig forurener, især med perfekt drikkevand i hanen. Med en drikkedunk fri for plast, og derved også fri for mange hormonforstyrrende stoffer som BPA, kan man til dagligt spare en betydelig mængde affald.


Tekst og fotos af Rikke Nielsen og Gittemarie Johansen