Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

Du bruger 384 træer på at tørre dig i nummeren...

Blog

Du bruger 384 træer på at tørre dig i nummeren...

Rikke Macijowski Nielsen

En gennemsnitsdansker bruger i gennemsnit 57 stykker toiletpapir om dagen, 1-2 ruller om ugen og 100 ruller toiletpapir om året - det er mere end 20.000 stykker om året! Det svarer til, at du over din livstid bruger ca. 384 træer i toiletpapir (kilde). Gang lige det tal op med alle de mennesker, der bruger toiletpapir verden over…

Ret chokerende, ikke?

Vidste du, at toiletpapir står for ca. 15% af verdens skovrydning? Det er en meget stor del! For at sætte det i perspektiv viser undersøgelser nu, at vores brug af toiletpapir har en langt større miljøpåvirkning end at køre i køretøjer med højt brændstofforbrug.

Selvom det i hverdagen kan være let at glemme en lille rulle toiletpapir, så er produktion af toiletpapir selvfølgelig en kæmpe industri, fordi det er et produkt, der kræver meget af forbrugeren at komme udenom. Og alle de 4-lags, ekstra fluffy, ekstra bløde toiletpapirsruller koster både pengepungen og miljøet meget belastning.

For det første er toiletpapir dårligt for miljøet, fordi det er papir til engangsbrug - og så er det selvfølgelig reglen frem for undtagelsen, at konventionelt toiletpapir er pakket i plastik i supermarkederne.

Og miljøpåvirkningen af toiletpapir bliver endnu værre, når man ser på nogle af faktorerne til, hvordan toiletpapir fremstilles:

Skærmbillede 2019-02-27 kl. 14.48.18.png

1. Der fældes enorme mængder gammel skov

2. Der spildes meget vand, der bruges til at rense og forberede massen

3. Der er store energiomkostninger ved fremstilling og transport.

4. En række kemikalier er også involveret i fremstillingsprocessen til at gøre papiret blødere og tilføje duft.

5. Stoffer som klor bleger papirmassen hvid og gør produktet blødere. Det forurener til gengæld også lokale vandkilder alvorligt

(kilde).

Selvom genbrugt toiletpapir absolut er et bedre valg end den splinternye version, er det meget vigtigt, at du tjekker hvilken procentdel af produktet, der faktisk genbruges - mange gange er det kun en lille del af produktet, hvor resten er de rå materialer. Desuden har mange lidt besvær i længden med det mere ru materiale, som genbrugt papir er.

Skærmbillede 2019-02-27 kl. 14.23.37.png

Heldigvis har vi fundet et mere miljøvenligt alternativ!

Toiletpapir lavet af bambus- og sukkerrørspild i stedet for træer

Det fede ved produkter som dem her er, at der er tale om restmaterialer, der ellers ville være blevet brændt af med udledning af CO2 og ringe brændselsværdi! I stedet kan vi bruge dem på nye måder og skabe en helt ny industri!

Bambus og sukkerrør er typer af græs og vokser sindsygt hurtigt. Bambus er den hurtigst voksende plante i verden med rekordhastighed på 1,2 meter i vækst pr. dag. Bambus kan vokse til sin maksimale højde på kun 4 måneder i forhold til op til 30 år for træer.

En anden sjov fact om bambus er, at jo mere den skæres, desto mere vokser den, så bambus udgør den mest bæredygtige måde at lave miljøvenligt toiletpapir på.
Sk%C3%A6rmbillede+2019-02-27+kl.+14.19.00.jpg

Den toiletpapir, du finder hos os, er (udover at være lavet af bæredygtige materialer) også helt fri for plastik, hvilket er meget nyt og svært af finde på det danske marked. Emballagen er plastikfri og 100% nedbrydelig lavet af en blanding af pap, papir og en klar plantebaseret cellofan.

Toiletpapir er et godt eksempel på, at de små ting, du gør hver eneste dag, har et kæmpe impact, når du ganger det op. Det beviser, at du som forbruger kan gøre en stor forskel i det lange løb ved at ændre på de små vaner og skifte hverdagsprodukter ud med bedre alternativer!!

Smuk dag til dig!