Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

Et efterår med familietid og gyldne øjeblikke

Blog

Et efterår med familietid og gyldne øjeblikke

Rikke Nielsen

For mig er efteråret noget helt særligt og i år har vi den smukkeste årstid med en solrig og varm oktober. Hvis du er så heldig at have en efterårsferie, kunne du ikke ønske dig en smukkere tid til at lave alle de skønne efterårsaktiviteter med dine nærmeste!

Brug tid i efteråret på at skabe en tid med oplevelser, udvikling og indtryk. Efteråret gør sanserne glade; den friske luft af årstiden, farverne og smagene. Når du har fri, så hold fri - tænkepause. Træk-vejret-helt-ned-i-maven-pause. Pause til familietid. Kom ud og mærk dig selv og gør flere af de ting, der skaber minder.


Efterår er bagetid!

På bleschu.dk kan du finde meget af det grej, du skal bruge, når det er bagetid med familien - både til de små og til de store; Kageruller, forklæder til børn, de lækreste materialer af træ og meget mere.  Du finder mærket If You Care hos os, som er bagepapir, muffinforme, kaffefiltre, m.m. lavet med omtanke af bæredygtig FSC-skovbrug. Hele indpakningen kan sågar forgå i en hjemmekompost.

På bleschu.dk kan du finde meget af det grej, du skal bruge, når det er bagetid med familien - både til de små og til de store; Kageruller, forklæder til børn, de lækreste materialer af træ og meget mere.

Du finder mærket If You Care hos os, som er bagepapir, muffinforme, kaffefiltre, m.m. lavet med omtanke af bæredygtig FSC-skovbrug. Hele indpakningen kan sågar forgå i en hjemmekompost.

Baking

Efteråret lægger op til hyggestunder med familien. Varme drikke, hygge på sofaen og lækkert lunt bagværk er noget af det, der skaber mest hygge i hverdagen. Det at spise friskt hjemmelavet bagværk lunt fra ovnen er noget, alle i familien elsker - lækre boller, kanelsnegle, cookies eller frugtkager af sæsonens udbytte.

At lave noget sjovt og lækkert sammen som familie er også noget, som de fleste familier nyder. Især børn nyder at lave og arbejde med dej, skære den ud former, dekorere cookies og kager - og mest af alt selvfølgelig at spise de lækre sager efterfølgende!

Æblerov

Bag med lokale æbler

Der står så mange træer derude, der trænger til at blive plukket. Gør brug af de mange gratis ressourcer, kig i dit nærområde eller spørg naboen om du må gå i gang, hvis du kan se, at de ikke plukker af deres træ.

Jeg elsker alt bagværk med danske æbler om efteråret! Klassisk mormor-æblekage, æblecrumble, tærte, kage i ovnen og æblebrød. Kombinationen af æble og kanel er en klassiker af en grund. Mit seneste fund af en opskrift med æbler er den her æble-brombærkage, som er vildt lækker. Jeg lægger også skiver af æbler i bunden af formen - det er super lækkert!

Hvis du spiser vegansk, så er æblecrumble også en sikker vinder for mig - bare brug margarine eller Naturlii smørbar blok i stedet for smør.


En hyggelig tur i skoven

Jeg synes skoven har utrolig meget at byde på om efteråret - der sker så ufatteligt meget, hvis man kigger efter. Jeg nyder st se bladene skifte farve og notere mig hvilke træer, der har de smukkeste farver eller den skønneste bladregn. Jeg nyder den friske luft og en dejlig gåtur gennem løvet med dem, jeg holder af.

Jeg synes, noget af det sjoveste ved at være i skoven er at samle ting - det har jeg altid syntes. Og jeg ved, at alle børn synes, at det at samle er noget af det fedeste i verden - så husk altid et net med i lommen, når i er på udflugt - ellers bliver lommerne nogen gange for fulde.

I år har noget af det fedeste for mig været at gå på svampejagt efter rørhatte. Jeg er stadig nybegynder på svampe-området, så jeg holder mig til de svampe, jeg er 100% tryg ved og kender godt. Jeg blev meget begejstret, da jeg i september måned fandt et lille hjørne af min lokale park i byen, som simpelthen vrimlede med Karl Jonaner. Tænk, at det skulle være muligt i en by! Jeg blev ellevild og løb hjem efter stofnet og kniv.

Du finder de lækreste svampeknive på shoppen   HER  . De er helt geniale med børsten i enden, så du ikke får for meget snavs med i kurven.

Du finder de lækreste svampeknive på shoppen HER. De er helt geniale med børsten i enden, så du ikke får for meget snavs med i kurven.

I løbet af de næste tre uger gik jeg ned til stedet hver uge og høstede - jeg var heldig - det virkede ikke til, at andre havde opdaget dem, så jeg er selvfølgelig tys tys om mit skatkammer som enhver svampejæger. Jeg vil tro, at jeg rundt regnet endte med at plukke omkring 8 kilo Karl Johaner - og jeg fik så meget ud af det. Jeg sparede penge, fik en masse lækker mad og kom i kontakt med naturen på en så fed måde.

jeg vil anbefale alle at tage en god tur ud i deres lokale skov og tager net eller kurv og kniv med - det er så sjovt, især hvis du har børn! Børn elsker elementet af skattejagt og “gad vide hvad det er for en“, “tror du den kan spises“ og så at prøve at finde svampen i svampebogen eller på nettet. Jeg kan kun anbefale at tage familien under armen og komme ud i den friske natur - det er noget af det, jeg især mindes fra min barndom, og som jeg stadig elsker som voksen.

Det er sæson for kastanjer!

Jeg synes stadig, det er fedt, når kastanjerne er fremme. Det er sjovt at samle dem, røre ved deres glatte overflade, tage dem med hjem og lave sjove ting ud af dem. Da jeg var barn, lavede jeg kastanjedyr; edderkopper med spind af garn, heste, grise, køer og får.

Nu synes jeg, en krans af kastanjer er super fin. De er også flotte sammen med stearinlys eller som dekorationer rundt omkring i hjemmet.

Vidste du, at du kan bruge hestekastanjer, som du bruger et  sæbebær ? JA, den er god nok - hestekastanjen indeholder stoffet saponin som et sæbebær, så du kan vaske dit tøj med væsken fra kastanjen - mere lokalt og zero waste bliver det vidst ikke!  Hvis du er interesseret, så vil jeg   sende dig videre til denne guide  , som er meget brugbar.  Hvis du prøver at lave din egen sæbe af kastanjer, så er vi meget interesserede i at høre om din oplevelse. Del den med os på Instagram @bleschu.eu - vi bliver så glade!

Vidste du, at du kan bruge hestekastanjer, som du bruger et sæbebær? JA, den er god nok - hestekastanjen indeholder stoffet saponin som et sæbebær, så du kan vaske dit tøj med væsken fra kastanjen - mere lokalt og zero waste bliver det vidst ikke!

Hvis du er interesseret, så vil jeg sende dig videre til denne guide, som er meget brugbar.

Hvis du prøver at lave din egen sæbe af kastanjer, så er vi meget interesserede i at høre om din oplevelse. Del den med os på Instagram @bleschu.eu - vi bliver så glade!

HorseChestnuts

Indlæg skrevet af: Rikke Nielsen - Kontakt os for yderligere information.

Ønsker du at skrive for Bleschu, kan du kontakte os på news@bleschu.dk