Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

Kom med Bleschu til Aalborg Bæredygtighedfestival!

Blog

Kom med Bleschu til Aalborg Bæredygtighedfestival!

nina teisen

Bleschu skal med til Aalborg bæredygtighedsfestival lørdag d. d. 9 september. Bæredygtighedsfestivalen fylder 5 år, og har udviklet sig meget siden fra det første år.

Om lørdagen bliver Aalborg fyldt med boder hvor virksomheder, foreninger og frivillige fortæller om deres bæredygtige arbejde, og alle kan se, smage, røre og dufte til bæredygtige initiativer. Der er meget inspiration både til dit privatliv, til arbejdslivet og idéer til hvordan du selv kan bidrage til en mere bæredygtig verden. Resten af ugen er der foredrag og events. Du kan finde det fulde program her.

Bleschu skal selvfølgelig med og vi glæder os! Du kan finde vores facebookevent her - nederst på siden, deltage i vores konkurrence om en lækker gavekurv via facebook, og komme forbi og få inspiration til din bæredygtige hverdag, og prøve at se om du har brede nok skuldre til at bære dit eget plastikskrald.

Vi står på Gabels Torv (lige ved Friis) fra 10-16 sammen med en masse andre spændende stande, der beskæftiger sig med forbrug og bæredygtighed – mindre madspild, reduktion af skrald, gør-det-selv og en masse andre spændende ting!

Vi har selvfølgelig varer med du kan kigge på, teste og få demonstreret. Vores bod er bemandet af Camilla, der har grundlagt Bleschu, Nina, der laver kommunikation, og vi får besøg af Susanne Zimmer, der hjælper med at illustrere hvor meget plastik du kan spare verden for. Vi deler også ud af helt gratis tips og tricks, samt gør-det-selv opskrifter på hvordan du kan gøre dit liv mere bæredygtigt.

Bleschu mener at bæredygtighedsfestivalen er et vigtigt initiativ – både for mange virksomheder, der får en chance for at tænke nærmere over hvordan de kan bidrage til en mere bæredygtig verden, men også for alle foreninger og frivillige, der får muligheden for at vise alt det superseje arbejde de laver. Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt for alle jer, der kommer og lytter, kigger, smager og spørger: at I kan få mere inspiration til et bæredygtigt liv og ny spændende viden.

 
Danmark er nemlig desværre et af de lande, der producerer allermest affald i Europa.

Vi er ret gode til at håndtere vores affald, men vi kan blive langt bedre. 54% af alt affald ryger til forbrænding, og kun 27% bliver genanvendt. I løbet af 2016-2018 gennemfører mange kommuner en større grad af affaldssortering, og det sparer en del på behovet for nye ressourcer.

Dog er recirkulering stadig energikrævende, så derfor er det allerbedst hvis vi kan mindske på den samlede mængde skrald – og det skrald vi producerere, skal så vidt mulig recirkuleres, så vi sparere på ressourcerne.

Ifølge ingeniøren.dk bruger vi 57 kg plastik per person per år i Danmark! Derfor vil Bleschu gerne ud og vise at der findes mange miljøvenlige alternativer til plastik.

Det er faktisk tidligere lykkedes at udfase miljøfarlige stoffer – hullet i ozonlaget og CFC-gasserne er et eksempel. Hullet i himlen blev opdaget i 1984, og opstod på grund af udledning af CFC-gasser fra bla. kølesystemer og spraydåser. Allerede tre år senere i '87 var en aftale om at udfase stofferne i stand.

I 1990 gjorde FNs klimapanel verden opmærksom på at CO2-udledninger forstærker drivhuseffekten og fører til accelererede klimaforandringer. Denne gang tog det 25 år før vi fik en aftale i stand - der dog ikke nødvendigvis overholdes.

I 2016 blev plastikforureningen alment kendt og en rapport (The New Plastics Economy) viste at

 • der findes over 150 mio. tons plastik i havene i dag.
 • Hvert år havner 8 mio. ton ny plastik i havet, og meget ender i maverne på fugle, fisk og havlevende pattedyr.
 • Produktion og forbrug af plast forventes at stige frem for at falde, og 6% af verdens olieforbrug går til plastproduktion.
 • Meget plast smides væk efter kun en enkelt brug, og 95% af al plastemballage bliver smidt direkte ud.
 • Det tager naturen flere hundrede år at nedbryde plastikken til mikroplast, der aldrig forsvinder helt fra naturen.
 • Indsamlingsprocenten for genbrugsplast er kun på 14%, og der er akut mangel på faciliteter, der kan håndtere plast efter brug.
 • Den totale årlige mængde plastforbrug for hele verden er på 300 mio ton. Du kan læse mere her.

Man kan pege på tre parter, der kan medvirke til at skabe en forandring:

 1.  Producenter
  Producenter kan producere mere ansvarligt og sørge for bedre og mere genanvendelse af materialer
 2. Politikere
  Politikere kan lovgive til fordel for miljøet og bæredygtighed
 3. Forbrugere
  Forbrugere kan vælge alternativer til plastik og bæredygtige indkøb

Alle tre parter må nødvendigvis gribe til handling for at vi skal vende plastikkrisen. Spørgsmålet er hvor længe vi skal vente før der sker noget, og hvem der skal tage initiativet.

Bleschu vil gerne være med til at vise hvilke alternativer til plastik, der allerede findes, så forbrugere har mulighed for at gribe til handling nu. Det gør vi allerbedst ved at komme ud til jer, snakke med jer, vise vores produkter, og høre hvad I har brug for. Derfor er vi til bæredygtighedsfestival, og vi håber I kommer forbi.

bæredygtighedsfestival2017.jpg