Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

Plastikfri juli eller bare plastikfri? - Vil du være med til at fortsætte?

Blog

Plastikfri juli eller bare plastikfri? - Vil du være med til at fortsætte?

Rikke Macijowski Nielsen

Nu er måneden plastikfri juli ved at være til ende, og det er tid til at reflektere tilbage og tage et lidt større perspektiv...

Der er nærmest uendelige emner at dykke ned i, når vi taler bæredygtighed, klimaforandringer osv. Derfor kan det godt være uoverskueligt at skulle tage stilling til en så bred vifte af udfordringer - det kan skabe en følelse af håbløshed og afmagt, når man selv er så lille og problemerne er så store. Jeg synes det skaber mere overskuelighed og tryghed at tænke på, at ingen kan vide alt og at man må vælge, hvilke problematikker, der tænder en ild inde i en selv - det skulle jo også gerne være en smule sjovt at leve. Her hos Bleschu lægger vi stor vægt på plastikproblematikkerne, som er nogle af de helt store klimasyndere.

Jeg blev først rigtig klar over de enorme udfordringer, vi står overfor, i forhold til plastik for ca. 3 år siden, da jeg så dokumentaren “A Plastic Ocean” - jeg vil anbefale alle at se den, hvis man vil have nogle hårde facts, realiteter og klumper i halsen smidt i hovedet! Det er virkelig en øjenåbner, hvis man er forholdsvis grøn på området eller lige vil have opfrisket, hvorfor det nu lige er så vigtigt at holde flammen i live.    

Jeg kan huske, at jeg græd i flere timer efterfølgende den aften efter at have set dokumentaren. Jeg var knust og sad tilbage med en følelse af håbløshed og skyld, som jeg er sikker på, mange kan nikke genkendende til. For det er nemlig hårdt at blive bevidst; at blive smidt ud af uvidenhedens trygge favn og ud i de barske realiteter.


Denne video viser perfekt mange af de problematikker vi står over for, hvorfor vi minimere vores forbrug af plastik og hvorfor vi SKAL ændre den måde, vi lever på.

Jeg mindes, hvordan jeg efterfølgende kiggede rundt i mit hjem og så alle de plastikprodukter, jeg havde købt gennem tiden; rengøringsartikler, cremer, poser og posen til at have poserne i… suk.. Og når jeg skulle købe ind, fyldte det mig ofte med en følelse af afmagt, når jeg så ned af hylderne, hvor nærmest alt med undtagelse af noget frugt og grønt er pakket ind i plastik. Deprimerende!

Siden da har jeg fundet ud af at ændre på mange af de ting i hverdagen, der ophober plastik over tid - helt fra de små ting til de lidt sværere vaner. Selvom jeg langt fra er perfekt eller zerowaster osv., selvom jeg er meget inspireret af livsstilen og bruger mange tips derfra! Du kan læse mere om, hvad zerowaste-livsstilen går ud på her.Det vigtigste for mig er, at alle forsøger at tænke over deres vaner og gør deres del. Miljøet påvirker os alle, så det er et fælles ansvar. Altså må vi løfte i flok. Det er derfor det er så enormt vigtigt at presse de kapitalistiske kræfter i en retning, som naturen og os selv vil være taknemmelige for i længden. Vi skal kræve mere af vores politikere, supermarkeder, tøjproducenter osv.

Vi skal kræve, at de fornuftige og bæredygtige løsninger bliver lige så tilgængelige som plastik. Hvis udbud og efterspørgsel går efter bæredygtighed, så kommer der først rigtig fart på udviklingen, og det skift er vi så småt ved at se nu, men det kan gøres endnu bedre! Så støt dem, der gør en forskel, og stå imod uetiske og forurenende løsninger.

Husk hvor vigtigt det er at holde bæredygtighedsdebatten i fokus, så virksomheder, politikere og privatpersoner bliver påvirkede til at finde på innovative løsninger!
Skærmbillede 2018-07-29 kl. 15.15.03.png
Her hos Bleschu vil vi opfordre alle til at reflektere over ikke blot at minimere plastik i juli måned, men at minimere plastik i din livsstil generalt. Der er virkelig mange smarte og lette løsninger derude, der hjælper os til at minimere plastik - især engangsplast.

Her er en liste med gode tips til at minimere plastik i hverdagen fra tidligere års plastikfri juliopslag:

VIL DU GØRE ENDNU MERE?

  • Brug genbrugelige stofbind eller menstruationskop

  • Brug en safety razor med udskiftelig blad i stedet for engangshøvl

  • Brug stofbleer til baby i stedet for engangsbleer

  • Opbevar maden i genbrugelige containere – brug glas eller metal. Du kan også fryse i glas, så længe du sørger for ikke at fylde glassene helt op.

  • Køb mad uden plastindpakning – på dit lokale marked, fødevarefællesskab, hos grønthandleren og i andre specialbutikker.