Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

Plastikfri juli - er du med?

Blog

Plastikfri juli - er du med?

nina teisen

plasticfree-july-bleschu-blog

Plastikfri juli er et initiativ startet af et australsk regionsråd (Western Metropolitan Regional Council i Perth) i 2011. De begyndte med 40 deltagere og voksede til over 100.000 australske deltager og over en million udenlandske i 2016. Plastikfri julis udfordring går ud på at leve uden plastik i en måned. Bleschu er altid plastikfrit, både hvad angår vareudvalg og vores forsendelser. Vi synes at plastikfri juli er et godt initiativ, der også kan være lidt af en øjenåbner - der bliver brugt utroligt meget plastik og engangsplastik.

Tanken bag plastikfri juli er at øge opmærksomheden på den store mængde af plastik, de er unødigt tilstede i vores liv. Plastikfri juli’s mål er at opmuntre til at eliminere brug af engangsplastik i løbet af en måned. Fokus er på at finde brugbare, nemme alternativer til engangsplastik, og opmuntre nye vaner hos deltagerne. Hvis du tilmelder dig udfordringen på www.plasticfreejuly.org, får du et ugentligt nyhedsbrev med tips og tricks til at klare udfordringen. Du kan også finde en masse gode idéer til plastikfri alternativer på deres site og quizze dig frem til en plastikfri juli med Pesky Plastics Quiz.

plastifri-juli-bleschu-blog
Find inspiration til din plastikfri måned på Plasticfree July’s Facebookside og på Instagram under #choosetorefuse og #plasticfreejuly.

Dog skal du ikke føle dig hverken presset eller overvældet – det er rigtigt svært at leve fuldstændig uden plastik – og det er heller ikke meningen at du skal smide al plastik i dit hjem ud. Produkter, du allerede har og bruger, er det bedst at bruge op, og derefter bytte til en mere miljøvenlig version uden plastikindpakning.

Det er en udfordring for mange at finde disse produkter hvor vi gør vores dagligdagsindkøb og skal man rundt i 4/5 forskellig butikker og online for at være bæredygtig i hverdagen, bliver det et urealistisk projekt. Derfor har vi udviklet en service som gør det lettere for dig at vælge det du har lyst til. Du kan bygge din egen pakke her: Prøv at bygge din egen pakke.

Det er en udfordring for mange at finde disse produkter hvor vi gør vores dagligdagsindkøb og skal man rundt i 4/5 forskellig butikker og online for at være bæredygtig i hverdagen, bliver det et urealistisk projekt. Derfor har vi udviklet en service som gør det lettere for dig at vælge det du har lyst til. Du kan bygge din egen pakke her: Prøv at bygge din egen pakke.

Der kan også være nogle områder, hvor du ikke kan vælge plastikken fra. Hvis du tager medicin, er det næsten altid pakket ind i plastik, og det kan man selvfølgelig ikke vælge fra. De fleste mennesker spiser også ret jævnligt, og meget af vores mad er pakket ind i plastik i butikken. Vælg løsvarer hvor det er muligt, og indpakning af glas eller papir og pap, hvor det er muligt. Er plastik din eneste mulighed, anbefaler både vi og Plasticfree July at komme plasten til genbrug. 

Det er ok at du ikke kan vælge al plastik fra. Det er ikke altid muligt. Meningen er at gøre det så godt som du kan. Du kan også vælge at gå målrettet efter at undgå en slags plastik – plastposen til indkøbene, engangsemballagen til take-away, vand på engangsflasker, og de der små gennemsigtige poser til frugt og grønt i supermarkedet. Æblerne kan godt ligge i kurven uden pose - de skal alligevel vaskes når vi kommer hjem. De nævnte plasttyper er nemlig også noget af det plastik, der oftest ’stikker af’ og forsvinder ud i naturen mellem brug og forbrændingsanstalt. 

Sådan kommer du i gang:

Det kan godt være lidt uoverskueligt at skulle begynde på et projekt som plastikfri juli. Så er det heldigt at du helt selv kan bestemme hvilken type plastik, du sætter ind mod. Du kan også bestemme hvor længe du vil deltage i udfordringen. En hel måned er superflot, men en uge, eller en enkelt dag til at blive opmærksom på dine plastikvaner, er også rigtigt godt gået. Husk at det ikke er fuldstændig fail, hvis du ender med at købe noget i plastik – det kan være uundgåeligt. Kom det i genbrugsposen, og op på hesten igen. Det kan være smart at gemme dit plastikaffald, så du kan se hvad det egentlig består af, og hvor du kan skære ned på plastikken.

Mange kæmper med at finde plastikfri løsninger til shampo og andre plejeprodukter - men det har vi fundet og de ligger tilgængelige på shoppen: Se dem her.

Mange kæmper med at finde plastikfri løsninger til shampo og andre plejeprodukter - men det har vi fundet og de ligger tilgængelige på shoppen: Se dem her.

 • Har du vildt mange PET-flasker fra vand og sodavand? Så mangler du måske en genbrugelig vandflaske – fyld den med koldt vand (eller læg den i køleskabet om aftenen), og tilsæt smag med en skive citron eller et skvæt hjemmelavet hyldeblomstsaft.
 • Kommer det meste af dit plastik fra mademballage? Tjek om du har en fødevareforening eller et grøntmarked i nærheden eller køb ind i specialforretninger – der kan du tit få lov til at få de uindpakkede varer i din egen (genbrugelige) beholder.
 • Kommer plastikken fra shopping og indpakkede varer? Køb brugt, og bed om at få dine varer sendt uden plastikindpakning, hvis du køber på nettet.
 • Er det take-away emballage, der fylder mest? Lav maden selv, tag en genbrugelig beholder og dit eget bestik med til din take-away, eller få dig et sit-down måltid i stedet for.

 

Hvad kan du gøre?

plastikfri-juli-bleschu-blog

 

Vil du gøre endnu mere?

 • Brug genbrugelige stofbind eller menstruationskop
 • Brug en safety razor med udskiftelig blad i stedet for engangshøvl
 • Brug stofbleer til baby i stedet for engangsbleer
 • Opbevar maden i genbrugelige containere – brug glas eller metal. Du kan også fryse i glas, så længe du sørger for ikke at fylde glassene helt op.
 • Køb mad uden plastindpakning – på dit lokale marked, fødevarefællesskab, hos grønthandleren og i andre specialbutikker.

Under alle omstændigheder, ønsker vi dig en fantastisk Plasticfree July!