Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

Praktisk plastikfri picnic

Blog

Praktisk plastikfri picnic

Rikke Nielsen

Picnic er en af mine absolutte favoritaktiviteter, når vejret er godt. Jeg elsker at tilbringe dagen udenfor, og det er bare en bonus at sidde på et tæppe, læne sig tilbage og nyde lidt fingermad - der er altså bare noget helt særligt hyggeligt i at pakke et måltid og slå sig ned. Alt for ofte er det dog nemt at ty til den hurtige og “bekvemte” løsning med plastikservice, mad i plastemballage og diverse engangsprodukter. En hyggelig tur på stranden eller i skoven med en madkurv kan hurtigt blive til en ordentlig omgang skrald efterfølgende, men sådan behøver det slet ikke at være. Der er nemlig et utal af glimrende løsninger, der reducerer dit plastikaffald med 100%.

En picnic med kun dig selv og din partner, veninde eller hund som selskab er selvfølgelig let nok at administrere i forhold til affald. Pop bare dit måltid i en genanvendelig beholder, tag en vandflaske og en gaffel med, lidt frugt i tasken til dessert - og du er færdig, voilá! En picnic med en lidt større forsamling kræver dog lidt mere planlægning, men det er bestemt ikke umuligt. Tværtimod.

En af de bedste og mest praktiske løsninger, du kan bruge på en picnic for at undgå engangsplast, er at bruge Bee's Wrap og bomuldscovers til at pakke din mad ind i. Læs mere om produkterne og hvorfor de er så geniale under "køkken". Se også vores blogopslag her , hvor vi viser, hvordan du kan lave din egen Bee’s wrap og forklarer dybere om, hvad Bee’s wrap er og hvorfor det er smart.

En af de bedste og mest praktiske løsninger, du kan bruge på en picnic for at undgå engangsplast, er at bruge Bee's Wrap og bomuldscovers til at pakke din mad ind i. Læs mere om produkterne og hvorfor de er så geniale under "køkken". Se også vores blogopslag her, hvor vi viser, hvordan du kan lave din egen Bee’s wrap og forklarer dybere om, hvad Bee’s wrap er og hvorfor det er smart.

Hvis I er en masse mennesker, kan du fx bede alle om at medbringe en ret til deling, samt en tallerken, gaffel og vandflaske eller kop til sig selv. Hvis det blot er den lille familie, der skal afsted, er det lige så bekvemt at medbringe rigtige tallerkener.

Efter min mening er engangstallerkener, bestik og kopper ret skrøbelige og fjumrede, og det kan jo ikke genbruges efterfølgende. Desuden - er det så ikke meget pænere at spise af “ægte” service? Jeg synes det bidrager til stemningen!

Jeg plejer også altid at medbringe mit normale bestik, men medbring hvad du har. Jeg har ikke stålkopper eller noget lignende, så jeg vælger normalt nogle genbrugte glas med metallåg til formålet. Jeg foretrækker dem frem for mine vandglas, da jeg ikke er lige så øm over, hvis de skulle gå i stykker, og de er normalt stærke og låget er praktisk mod hvepse og andre insekter. Pak også nogle genanvendelige servietter; et par klude eller viskestykker kan også gøre det. Eller du kan købe køkkenrullen version 2.0 her, som er helt uden plastik - smart!

BLESCHU-picnic

Jeg kan virkelig godt lide at lave maden til en picnic i tapasstil - altså en masse små retter og hapsere - det tager kort tid at pakke og det er fingerfood! Der er en god grund til, at små sandwiches og lignende er så gode til picnic: de er nemme at spise uden redskaber. Her er nogle forslag til, hvad du kan medbringe:

 • Grøntsager: Jeg kan godt lide at skære stænger af agurker, selleri og gulerødder og smide en håndfuld cherrytomater i også. Især her i juli, hvor vores drivhus går helt agurk (bogstaveligt talt). Medbring dine grøntsager i bøtter eller glas, så de ikke får mærker af tryk.

 • Dip: Hummus, pesto, tapenade og meget andet i den boldgade er altid en favorit her! Det er nemt at have med i små beholdere med en teske til.   

 • Frugt: Det er bærsæson lige nu - iæsr jordbær - så vores buske bugner og det er svært at nå at spise det hele. Hvis du er så heldig at have et overflod af bær, så udnyt muligheden for at spare penge og pluk løs. Jeg medbringer bær lagvis med køkkenrulle imellem i en madkasse, men et lille klæde burde også virke fint. Alle slags meloner er også altid velkomne! Meloner er så dejlig lette at transportere. Hvis du skærer den hjemmefra, så put stykkerne i en skål og dæk den med et bomuldscover - vi har flere varianter under køkken.  

 • Kød og ost: Hvis du spiser kød og ost og gerne vil have lidt godt til charcuteri, så prøv at gå ned til din lokale deli, ostemand eller slagter. De vil ofte være mere end glade for at give dig dine varer i din egen beholder. Ellers prøv at lave en vegansk eller vegetarisk picnic - det gør det lettere at gøre indkøbet plastikfrit.

 • Brød: Mange supermarkeder har en bake off- eller bageriafdeling, hvor du kan finde lækre flutes uden plastikindpakning (det har bageren selvfølgelig også). Læg nogle stykker i din egen pose og du er klar til fest! Alternativt kan du jo også bage selv. Hvis du laver sandwiches hjemmefra så er den bedste indpakning Bee's Wrap!

 • Dessert: Cookies er godt nok for mig - jeg ville nok bare undgå chokolade, så det ikke smelter.

 • Drikkevarer: En stor genanvendelig vandflaske er et must, men jeg elsker også hjemmelavet hyldeblomstsaft eller en god ufiltreret æblemost. Hvis humøret et til det, så snup en flaske bobler med!

Hvis du vil spice dit normale drikkevand lidt op, så er det enormt lækkert at putte urter, citrus, bær eller frugt i det!
IMG_7918.jpg

Jeg synes det er enormt hyggeligt at bruge en flettet picnickurv til at have alle mine ting i, men nogen gange er den bedste picnickurv måske ikke en picnickurv. Hvis du er afsted på cykel eller skal gå et stykke vej, så er det ikke sikkert, at det er særlig praktisk med en stor kurv; de kan være ubehagelige at bære eller ikke var store nok til at have det hele i. Det kan være, at det giver mere mening for dig at bruge en stor køletaske, hvis du alligevel har en eller kan låne dig til den, eller det kan være, at store stofnet eller strandtasker er de mest praktiske.  

Noget af det fede ved at tage udfordringen op i plastikfri juli er, at man får mulighed for at tænke kreativt: “Hvordan kan jeg finde en kreativ og smart løsning på det her problem?”. Det handler nemlig ofte om at bruge de ting, du allerede har - måske på nye måder - når du vil spare på plastik. Du kan dele dine sjove plastikfri løsninger på hverdagsproblemer med os på Instagram @bleschu.eu

Husk at kompostere dit madaffald og tage alle dine genbrugsmaterialer med hjem igen - lad området se pænere ud end da du kom!

 Indlæg skrevet af: Rikke Nielsen - Kontakt os for yderligere information.


Ønsker du at skrive for Bleschu, kan du kontakte os på news@bleschu.dk