Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

Vi tog på picnic... helt uden plastik!

Blog

Vi tog på picnic... helt uden plastik!

Rikke Macijowski Nielsen

Picnic er en af mine absolutte favoritaktiviteter, når vejret er godt. Jeg elsker at tilbringe dagen udenfor, og det er bare en bonus at sidde på et tæppe, læne sig tilbage og nyde lidt fingermad - der er altså bare noget helt særligt hyggeligt i at pakke et måltid og slå sig ned.

Alt for ofte er det dog nemt at ty til den hurtige og “bekvemme” løsning med plastikservice, mad i plastemballage og diverse engangsprodukter. En hyggelig tur på stranden eller i skoven med en madkurv kan hurtigt blive til en ordentlig omgang skrald efterfølgende, men sådan behøver det slet ikke at være. Der er nemlig et utal af glimrende løsninger, der reducerer dit plastikaffald med 100%.

Efter min mening er engangstallerkener, bestik og kopper ret skrøbelige og fjumrede, og det kan jo ikke genbruges efterfølgende. Desuden - er det så ikke meget pænere at spise af “ægte” service? Jeg synes det bidrager til stemningen!

Vi har sammen i Bleschu holdt en sommerpicnic, så her deler vi, hvordan vi gjorde den 100% plastikfri, så du kan gøre det samme!

Hvis du vil undgå engangsplast og I er en masse mennesker, kan du fx bede alle deltagere om at medbringe en ret til deling, samt en tallerken, gaffel og vandflaske eller kop til sig selv.

Hvis du vil undgå engangsplast og I er en masse mennesker, kan du fx bede alle deltagere om at medbringe en ret til deling, samt en tallerken, gaffel og vandflaske eller kop til sig selv.


Vi medbragte…

 • Tøj til vejret.

 • Noget at sidde på - tæpper, puder - you name it!

 • Bestik og brødkniv. Jeg plejer altid at medbringe mit normale bestik, grillbestik eller lignende, men medbring hvad du har. Der findes også smarte to-go bestiksæt til formålet! Du kan også tage et bambussugerør med, hvis behovet er der, men det er ikke nødvendigt.

 • Kopper. Camilla havde smarte stålkopper med, men jeg vælger også ofte nogle genbrugte glas med metallåg til formålet. Jeg foretrækker dem frem for mine vandglas, da jeg ikke er lige så øm over, hvis de skulle gå i stykker, og de er normalt stærke og låget er praktisk mod hvepse og andre insekter.

 • Klude, viskestykker, servietter fra GreenCane - Eller du kan købe køkkenrullen version 2.0 her, som er helt uden plastik - smart!

 • En masse stofposer til at have madvarer og ting i. Hvis du skal langt, så overvej en køletaske - måske har du allerede en, ellers kender du sikkert nogen, du kan låne en af.

 • Vandflasker!

Vi kreerede den perfekte stemning med naturmaterialer som træ, afdæmpede farver, blomster fra haven og skønne lys af bivoks

Vi kreerede den perfekte stemning med naturmaterialer som træ, afdæmpede farver, blomster fra haven og skønne lys af bivoks


Men hvad så med maden?

Vi lavede maden i tapasstil - altså en masse små retter og hapsere. Det tager kort tid at pakke og det er så hyggeligt med fingerfood! Der er en god grund til, at små sandwiches, frugt og lignende er så gode til picnic: de er nemme at spise uden for meget svineri.

Vi tog hver især lidt med, og det fungerede helt perfekt!

 • Grøntsager: Jeg kan godt lide at skære stænger af agurker, selleri og gulerødder og smide en håndfuld cherrytomater i også. Vi havde selleri og agurk på bordet købt fra et marked i Aalborg. Medbring dine grøntsager i bøtter eller glas, så de ikke får mærker af tryk. Desuden er ærter i sæson og et must have! - De er gode, da de ofte findes som løsvægt uden plastik i de fleste supermarkeder.

 • Dip: Hummus, pesto, tapenade, syltet halløj og meget andet i den boldgade er altid en favorit her! Det er nemt at have med i deres egne små beholdere med en teske til og det bliver ikke dårligt i varme. 

 • Frugt: Hårde frugter som æbler et nemme at have med og kan købes i løsvægt mange steder, så det havde vi med sammen med vindruer. Alle slags meloner er også altid velkomne! Meloner er så dejlig lette at transportere. Hvis du skærer den hjemmefra, så put stykkerne i en skål og dæk den med et bomuldscover eller Bee’s Wrap.  

 • Brød: Camilla var så flink at bage lækre brød, der stadig var varme, da vi spiste dem. Alternativt har mange supermarkeder en bake off- eller bageriafdeling, hvor du kan finde lækre flutes eller franskbrød uden plastikindpakning (det har bageren selvfølgelig også). Læg nogle stykker i din egen pose og du er klar til fest!
  Tip: vi brugte Naturlis veganske smørbar blok til vores brød - den kommer uden plastik.

 • Drikkevarer: Udover vand elsker jeg også en god ufiltreret æblemost, som vi fik på vores tur. Heldigvis er det ret tilgængeligt at finde drikkevarer som saft og most på glasflaske. Hvis humøret er til det, så snup en flaske bobler med - det kan muligvis godt være, at vi fik et glas bobler eller 5.

 • (Bonus - Kød og ost): Vi kørte den vegetariske stil på vores picnic - det gør indkøbet lidt nemmere at gøre uden plastik. Men hvis nødigt vil undvære spiser kød og ost og gerne vil have lidt godt til charcuteri, så prøv at gå ned til din lokale deli, ostemand eller slagter. De vil ofte være mere end glade for at give dig dine varer i din egen beholder.

Efter maden tog vi til Store Okssø for at bade og slikke sol om eftermiddagen <3 <3 Det er fantastisk at bade på en lummer sommerdag, og alle vores tips passer selvfølgelig også til en dag på stranden.

Efter maden tog vi til Store Okssø for at bade og slikke sol om eftermiddagen <3 <3 Det er fantastisk at bade på en lummer sommerdag, og alle vores tips passer selvfølgelig også til en dag på stranden.


Hvad så efterfølgende?

Det er faktisk ret enkelt!

Husk at kompostere dit madaffald og tage alle dine genbrugsmaterialer med hjem igen - lad området se pænere ud end da du kom!

Smuk Plastic Free July til dig!