Kontakt Os

Udfyld skemaet til højre hvis du ivil kontakte os.

Du kan få kundeservice på shop@bleschu.dk eller ved at ringe til 454115 4203

+4528877585

Her kan du finde de mest bæredygtige alternativer til dit hverdagsliv. Økologisk vaskemiddel af sæbebær, Bee´s Wrap som alternativ til husholdningsfilm og aluminiumsfolie... Produkter som ikke efterlader et spor af mikroplastik, kemi eller affald, men som indgår i planetens naturlige kredsløb, efter brug.

banner2.jpg

Opskrifter med sæbebær

Sæbebær er nogle fantastiske og brugbare små ting! Herunder har vi inkluderet nogle opskrifter, som kan bruges til at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine sæbebær.

 
Du kan lave din egen grundsæbe, der kan anvendes til: Shampoo, rengøring, håndvask, kropssæbe osv. af Sæbebær fra That Red House.

maskinvask:

Rent tøj uden kemi! Sæbebær anvendes mest som vaskemiddel til maskinvask. De er utrolig nemme at bruge!

 1. Tag hvad der svarer til 5 hele skaller og put dem i den lille bomuldspose, der medfølger, og put dem ind i maskinen!
 2. Tips - Saponinen (naturens eget sæbe) bliver frigivet fra sæbebærrene på bedste vis, i varmt vand. For at sæben hurtigere kan blive frigivet, så læg den lille pose med sæbebær i varmt vand i 5 min, inden du smider dem ind i maskinen. 

 

Sæbebær - grundsæbe: 

Sæbe helt uden kemi! Grundsæben af sæbebærrene kan anvendes til alle de andre opskrifter her på siden. Tidsforbrug: ca 25 min - kortere tid end at gå i butikken!
 1. Tag hvad der svarer til 10 hele skaller per liter vand, koges i ca 15-20 minutter. 
 2. Brug bagsiden af en stor ske til forsigtigt at presse sæbebærrene, så der kommer ekstra meget saponin ud af skallerne. Undgå at ødelægge skallerne.
 3. Når væsken er afkølet skal den drænes gennem et klæde (den lille bomuldspose der følger med kan sagtesn bruges, ellers kan en gammel (ren!) sok, viskestykke eller lignende bruges). Så undgår du at bundfaldet tilstopper din sprayflaske.   
 4. Når du har kogt og presset skallerne, anbefaler vi at du tilsætter citronsyre, det forlænger holdbarheden på din væske. Tilsæt 1 tsk citronsyre pr 1/2 liter væske og rør indtil det er opløst. Da sæbebærrene er et naturprodukt, skal væsken konserveres, eller vil væsken med tiden blive ubrugeligt. Citronsyre er et naturligt konserveringsmiddel, der er spiseligt, og kan købes i de fleste supermarkeder (i sektionen med bageingredienser). Vi anbefaler, at du laver en mængde grundsæbe, der kan anvendes inden for 4 uger. At lave dit eget økologiske multirengøringsmiddel en gang om måneden er utrolig nemt, og så er det bedre for dig og for miljøet. Tænk på alle de kemikalier som du vælger fra i dit liv! Perfekt! 

(Tips: Hvis du opbevarer din grundsæbe af sæbebær i køleskabet, vil holdbarheden blive markant forlænget). 

Få dine sæbebær til ´sæbebærs grundsæbe´ her:

Økologisk vaskemiddel - 500g./180+ vaske
Quantity:
Tilføj til kurv

Tilføj 10 hele sæbebærs skaller (eller tilsvarende) pr. liter vand, for at lave sæbebærs grundsæben.

Kog sæbebærene i 15-20 minutter, for at udvinde sæben (saponin) fra bærene.

 

sæbebær rengøringsmiddel til køkken/ bad/ husholdning:

Det mest bæredygtige og naturlige rengøringsmiddel du kan finde på jorden! Sæbebær er fra naturens side antibakterielle og svampedræbende, de er perfekte til at behandle mug på badeværelset, og til generel rengøring af dit hjem. 

 1. Brug grundsæben fra ovenstående opskrift.
 2. Sørg for at dræne væsken (for at undgå små stykker af sæbebær-skaller), hæld væsken på en sprayflaske eller i en anden beholder. 
 3. Tilsæt lidt æterisk olie til væsken. Vi anbefaler eucalyptus-olie eller tea tree-olie, så forstyrker du den anti-bakterielle virkning, og dit hjem vil dufte af netop din favoritduft.  
 4. Tilsæt eddike så du lettere fjerne kalk og lugt.
 

sæbebær shampoo: 

Shampoo uden kemi! Sæbebær er perfekte til babyer og andre med sart hud eller allergi. Denne shampoo er mild og ekstrem effektiv!

 1. Efter du har drænet og afkølet grundsæben tilsætter du guar gum (stivelse).  
 2. Hvis du ikke har guar gum, kan du anvende majsmel eller agar agar. Alle tre ingredienser findes i din lokale helsebutik.
 3. Tilsæt 1-2 tsk guar gum per 1/2 liter. Konsistensen af shampooen afhænger af, hvad du bedst kan lide. Eksperimenter dig frem til, hvad der fungerer bedst for dig. (Vi tilsætter 2 tsk per 1/2 l for at opnå samme konsistens som konventionel shampoo).   
 4. Blend væsken med stavblender for at undgå klumper i væsken. 
 5. Tilsæt din foretrukne æteriske olie. Hos Bleschu holder vi af lavendel og tea tree-olie, så den får en frisk duft. Samtidig virker det godt til hår med skæl, eller fedtede hovedbunde.
 6. Blandingen vil i begyndelsen være skummende og fyldt med små bobler, men når shampooen har stået lidt, forsvinder boblerne. 
 7. Undgå at få blandingen i øjnene, når du er i bad. Saponin svier i øjnene, men er ikke farligt. 

Når du tilføjer guar gum (stivelse) til din kogende væske fortykkes den, og den får den samme konsistens som din normale shampoo.

Du kan også lave en pre-wash pletfjerner, rustfrit stål og glas renser med sæbebær - bare følg instruktionerne under.

Du kan også lave en pre-wash pletfjerner, rustfrit stål og glas renser med sæbebær - bare følg instruktionerne under.

 

sæbebær håndsæbe: 

Håndsæbe uden kemi! Lav din egen håndsæbe, der dræber bakterier og efterlader din hud blød og ren. 

 1. Efter du har afkølet og drænet grundsæben tilsætter du guar gum.  
 2. Tilsæt 1-2 tsk guar gum per 1/2 l sæbe. Konsistensen af håndsæben afhænger af, hvad du bedst kan lide. Eksperimenter dig frem til, hvad der fungerer bedst for dig.
 3. Blend væsken med stavblender for at undgå klumper.  
 4. Tilsæt æterisk olie efter eget valg, så dine hænder efterlades rene og velduftende. Pebermynteolie kan klart anbefales! Tea tree-olie eller eucalyptus-olie er både anti-bakterielle og dufter frisk. 

Du kan endda lave din egen håndsæbe...

 

sæbebær barberskum & fugtgivende babyvask:

Sæbebær barberskum vasker både rent og tilfører huden fugt, og så kan det også bruges som en fugtgivende rensevask til babyer. 

 1. Brug en grundsæbe med guargum og dryp olivenolie (eller anden fugtgivende, spiselig olie) i væsken. 1 spsk olie per deceliter.
 2. Tilsæt æterisk olie inden du blender væsken. Lavendelolie er perfekt til fugtgivende babyvask. Tea tree-olie er god til barberskum, da det både virker antibakterielt og beroligende på huden. 
 3. Brug en blender til at binde olie og væsken sammen så væsken danner en emulgeret creme.  
 4. Cremen vil have en blød konsistens og er velegnetegnet til barbering, eller som en perfekt fugtgivende rensegel til nyfødt, sart babyhud. Vær forsigtig med brug af æteriske olier til børn og babyer.
Sæbebærene er perfekte til at lave en super skånsom barberskum.

Sæbebærene er perfekte til at lave en super skånsom barberskum.

Du kan lave babyvask med sæbebærene, da de er hypoallergeniske.

Du kan lave babyvask med sæbebærene, da de er hypoallergeniske.

 

sæbebær pletfjerner:

Pletfjerner uden kemi! Vanskelige pletter har ofte brug for en ekstra smule opmærksomhed. Denne sæbebær-pletfjerner tager alle slags pletter, og kan også klare børnenes snavsede tøj. Sæbebær er geniale, men som alt anden konventionelt vaskemiddel, så er der nogen gange behov for pletfjerner. 

 

 1. Almindelige pletter: Brug grundsæben fra sprayflaske og sprøjt direkte på pletten. Gnub lidt på pletten og vask tøjet normalt. 
 2. Til mere genstridige pletter anvendes grundsæbe med guargummi evt. tilsat eucalyptus olie. Anvendes direkte på pletten og gnub forsigtigt indtil pletten opløses. Vask herefter tøjet normalt. 
 

rustfrit stål & glasrens:

Rent uden kemi! Sæbebær er et fantastisk middel til glas og rustfrit stål. Mange rengøringsmidler efterlader glas og rustfrit stål med streger. Vi er sikker på du bliver lige så overraskede som os, når du prøver sæbebærrene på stål og glas.

 • Bland 2/3grundsæbe med 1/3 eddike, og nogle få dråber eucalyptus olie i en sprayflaske. Spray på og tør af med en fnugfri klud. 

Køb dine egne sæbebær og prøv opskrifterne - De er billige, smarte og det eneste, vi selv bruger:

Økologisk vaskemiddel - 500g./180+ vaske
150.00
Quantity:
Tilføj til kurv